Inicio Buscador Mapa del Sitio Contáctenos
Español Valencià English Français
Área informativaRecursos educativosSecretaríaTablón de anunciosActividadesRevista de alumnosRevista de padres
ChatCorreo webAcceso ITACAFormulario de contactoEnlaces de interésBuscadorMapa web

Revista de alumnos

IES Torís

QR IES Turis

SÍGUENOS EN FACEBOOK Y EN TWITTER
 

 


NOVEDADES TWITTER

Otros temas

IESTUDIANTS FEBRER 2011


Fecha: 02/03/2011

EL SABER NO OCUPA LUGAR

Por Toni Jiménez Picó

El pasado 16 de febrero, todos los alumnos de 4 de ESO nos fuimos a Valencia a visitar una exposición permanente situada en el MUVIM (Museo Valenciano de la Ilustración y la Modernidad).

   La exposición titulada “ LA AVENTURA DEL PENSAMIENTO” muestra por medio de 15 salas el recorrido histórico de las ideas que van desde el teocentrismo de la Edad Media, pasando por el ideal de la razón de la Ilustración, hasta concluir en el desarrollo de la ciencia actual. 

 Todo ello con el apoyo de innovadores sistemas de descripción (efectos especiales, proyecciones, elementos arquitectónicos y representaciones), que producen en el visitante una sensación de presencia física y mental en cada uno de los ambientes y períodos que se describen; desde la aventura intelectual y cultural de los monasterios medievales, como sedes de la sabiduría de aquel período histórico, pasando por uno de los hitos más notables como la invención de la imprenta, hasta los hallazgos más notables de la ciencia. Sin duda, recomiendo a todos aquellos que les interese la cultura y el arte, que visiten la exposición que resulta ser muy interesante y amena. 
A parte de esta, el museo también dispone de otras exposiciones, estas sí con un periodo de tiempo de exposición establecido.   Para más información se puede consultar la web del museo: http://www.muvim.es/

INFORMACIÓN SOBRE CICLOS DE GRADO MEDIO: JARDINERÍA


  Con el objetivo de mejorar la información sobre vuestros estudios, la revista IEStudiants comienza una serie de monográficos para acercaros los contenidos de cada una de las familias profesionales que podéis estudiar una vez que acabéis la ESO en el instituto. Esta semana empezaremos con la familia profesional agraria, donde destaca el Grado Medio de Técnico en Jardinería.
  Se trata de un curso indicado para trabajar de jardinero de interiores y exteriores, comercializar material vegetal y de jardinería y crear pequeñas empresas de este ramo profesional. Las 2000 horas de las que consta el ciclo formativo se imparte en dos cursos académicos y se estudian las asignaturas:
 Primer curso:
 • Agrotecnología
 • Implantación de jardines y zonas verdes
 • Mecanización agraria
 • Producción de plantas
 • Relaciones en el equipo de trabajo
Segundos curso:
 • Conversación y mejoras de jardines y zonas verdes
 • Formación y orientación laboral
 • Instalaciones agrarias
 • Jardenería de interiores y arreglos florales
 • Métodos de control fitosanitario
 • Organización y gestión de una explotación agraria familiar
 • Formación en centros de trabajo.

  Cerca de Turís podéis estudiar este ciclo en Cheste y en el IES la Malvesía de Llombai. Además, este ciclo permite el acceso (mediante examen) a los ciclos de grado superior de Gestión y Organización de Empresas Agropecuarias y de Gestión y Organización de los Recursos Naturales y Paisajísticos. Estos ciclos formativos permiten el acceso a algunas ingenierías técnicas como Topografía, Agrónoma o Forestal.    También, relacionado con las actividades agropecuarias, os puede interesar el Ciclo Formativo de Trabajos Forestales y de Conservación del Medio Natural que se estudia en el IES de Buñol.EXERCIM ELS NOSTRES DRETS LINGÜÍSTICS


Amb motiu de la recent investigació que l'alumnat de 4t ha fet de l'ús del valencià i també com a conseqüència de la xarrada de la comisió de seguiment lingüístic duta a terme el passat dimarts al teatre Ideal de Torís, ens han arribat a la nostra redacció una sèrie d'articles i textos argumentatius que tenen com a objecte d'estudi persuadir i conscienciar a la població sobre els nostres drets i possibilitats com a valencianoparlants. Aquest que en segueix és un exemple, l'autora del qual és Empar Guaita, de 4t A:
Hi ha unes lleis que regulen l'ús de la nostra llengua i pretenen garantir-ne l'ús normal i oficial. Els valencianoparlants, al meu paréixer, no exercim tots els drets que ens permeten parlar en valencià. Crec que, de manera incosncient, hem adoptat la mentalitat que allà on anem no ens entendran si parlem en valencià. Per això, ens resulta més còmode parlar en castellà abans que en la nostra llengua en àmbits de tot tipus, tant de la vida quotidiana com en situacións de caràcter formal.
Des del meu punt de vista, encara es continua parlant en castellà en molts llocs i en moltes situacions: molta gent esd nega, per això, a parlar en valencià, o no s'anima a fer-ne ús. Es cau, d'aquesta manera, en la temptació d'utilitzar el castellà. D'altra banda, pense que hi ha àmbits d'ús on sí que es respecta la nostra llengua, com és el cas de les situacions col·loquials (amb la família, al carrer, amb els amics...). Però, a més, després de la instauració de la democràcia, s'ha anat ampliant el camp d'ús de la llengua, com per exemple a l'ensenyament, en llocs públics de l'admisnitració, a diferents treballs...
En definitiva, opine que tot allò esmentat no és suficient. Tot i que s'ha avançat després de molts anys d'esforços, ara pareix que s'hi comence a frenar. I el procés de la normalització del valencià està en retrocés. Hem d'esforçar-nos, per això, per aconseguir una vertadera igualtat en l'ús de les nostres dues llengües oficials. Hem de sortir de l'armari lingüístic.

CONCURS DE CARTES D'AMOR

  Concurs de cartes d’amor de l’IES Torís. Amb motiu del Dia dels Enamorats, l’IES organitza un concurs de cartes d’amor que enguany seguirà les següents bases: 1r. Els participants escriuran una única carta d’amor que presentaran en un full o cartolina de tipus A4 i que signaran per darrere, amb el nom sencer i el curs corresponent. 2n. S’estableixen dues categories, d’una banda, per als alumnes de 1r, 2n i 3r de l’ESO, de l’altra, per als alumnes de 4t i batxillerats. 3r. Les cartes es podran escriure tant en castellà com en valencià. 4t. El tema central, per suposat, serà l’amor. Dóna el mateix que es parle de l’amor vertader, d’un amor platònic, d’un amor apassionat, de l’enamorament, del desamor, de la gelosia, el desig, etc. Allò més important es utilitzar el gènere epistolar, mantenint el tema central del concurs. 5é. Es tindrà en compte el contingut literari de la carta, l’originalitat i la qualitat artística de la presentació. 6é. El termini de presentació finalitza el pròxim 14 de febrer. 7é. Els professors decidiran el guanyador del concurs, que rebrà un diploma i un obsequi. L’organització es reserva el dret de concedir un accèssit. 8é. No s’admetran aquelles cartes que es consideren ofensives, vulgars o que hagen estat descarregades d’Internet. 9é. L’elecció de les cartes premiades serà inapel·lable. Per a qualsevol dubte pregunteu al vostre professor/a de castellà o valencià. Torís, 2 de febrer de 2010. Ja està en marxa la Olimpiada Matemàtica. Si vols participar cal seguir els següents criteris: 1. Es proposaran dos problemes cada semana des del 28 de gener al 4 de març (6 setmanes en total). 2. Es dividirà en 3 categories: 1r cilce, 2n cicle i Batxiller. 3. Els trobareu a la WEB de l'IES http://www.iestoris.com/ dins el departament de matemàtiques o els demanes a la teua professora de matemàtiques. 4. Cada problema puntuarà 1 punt, essent la puntuació màxima 12 punts. 5. Hi haurà un premi per Cicle i un obsequi per a tots els participants (participació mínima de quatre setmanes). 6. Les respostes s'hauran d'entregar a la professora fins al divendres de cada setmana. Bona sort als participants.